Tényleges életfogytiglani börtönre ítélték a sorozatgyilkos német ápolót

2019.06.06. 12:02

Az oldenburgi tartományi bíróság 85 rendbeli gyilkosság miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte Niels Högel volt ápolót csütörtökön.

A bíróság egyúttal megállapította a bűncselekmény különleges súlyát, ami kizárja a korábbi szabadulás lehetőségét.

Högel 2000 és 2005 között végzett áldozataival az oldenburgi és a delmenhortsi kórházban. Az ápoló szándékosan a szív leállását okozó injekciót adott be betegeinek, majd megpróbálta őket újraéleszteni, többnyire sikertelenül. Harmincnégy és kilencvenhat év közötti áldozatait véletlenszerűen választotta ki.

Niels Högel (középen) állítólag rendkívül büszke arra, hogy a II. világháború óta ő Németország legnagyobb bűnözőjeForrás: YouTube

Mint arról korábban az Origo már beszámolt, a 42 éves férfi egyébként már tíz éve börtönben van. Korábban ugyanis már rábizonyították, hogy megölte hat betegét.

Már akkor is életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, de most azt ténylegesre szigorították.  Azóta ugyanis számos újabb ügye kerültek elő. Sőt, egy éve még arról cikkeztek a német sajtóban, hogy akár több száz áldozata is lehetett Niels Högelnek.

A vádirat szerint a sorozatgyilkos volt német ápoló mindezt azért tette, hogy kollégái előtt csillogtassa az újraélesztési képességeit, illetve mert unatkozott.

Cellatársai szerint Högel elégedett volt sorsával, a rács mögött többször is hencegett azzal, hogy a II. világháború óta ő a legnagyobb bűnöző Németországban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK