Helikopter csapódott egy épületbe New Yorkban

2019.06.10. 20:24

Nekiütközött egy épületnek egy helikopter hétfő délután New York Cityben. Legalább egy ember meghalt.

A tűzoltóság a Twitteren azt írta, az eset Midtown Manhattan városnegyedben történt, a Hetedik sugárúton - írja a Fox News.

A helikopter kényszerleszállást akart végrehajtani a ködös és esős időben egy 54 emeletes toronyház tetején, amikor a baleset történt. Úgy tudni, a helikopter a becsapódáskor azonnal kigyulladt. A tüzet a tűzoltóknak sikerült eloltaniuk.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Benno Schwinghammer

Egy nő, aki az épületben volt, a Fox Newsnak azt mondta, 

hatalmas robajt lehetett hallani, és az egész épület megremegett. 

A tűzoltók és a mentők nagy erőkkel vonultak a helyszínre, perceken belül megjelent New York állam éppen a városban tartózkodó kormányzója, Andrew Cuomo is.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Benno Schwinghammer

Több százan dolgoznak a toronyházban, a hatóságok szerint kiürítették az épületet. A sugárutat lezárták, és arra kérték az embereket, kerüljék a környéket. 

A helikopteren csak a pilóta utazott, ő meghalt a balesetben. 

Donald Trump a Twitteren azt írta, tájékoztatták az esetről, valamint megköszönte a helyszínen dolgozó egységek munkáját. Azt is írta, a kormányzat készen áll bármiféle segítség megadására.

Az első információk szerint a katasztrófát valószínűleg a helikopter műszaki meghibásodása okozhatta. A hatóságok szerint a helikopter magántulajdonban volt, a pilóta Manhattan keleti részén szállt fel, 11 perccel a baleset előtt.