Fegyveres rablás miatt letartóztattak egy férfit az izraeli Bersebában. Később kiderült, hogy a fegyver nem volt más, mint egy avokádó, amit gránátnak álcázott - írja a New York Post.

Két bankból közel 30.000 izraeli sékelt, valamivel több, mint kétmillió forintot rabolt ezzel a módszerrel a 47 éves férfi.

A férfi, miután belépett a Big Bersheba bevásárlóközpont postabankjába, az ott dolgozónak egy jegyzetfüzetet adott át, amiben az állt héberül, hogy az összes készpénzt követeli - írta az Izrael Times.

A pénztáros elmondta, hogy először habozott, de akkor megfenyegette a rabló. 
Tegye a pénzt gyorsan a zsákba, különben bedobom ezt a gránátot! Mint később kiderült, a gránát, amivel megfenyegette a banki alkalmazottat,  egy feketére festett avokádó volt.

Ebből a bankból 16.000 izraeli sékelt, mintegy 1.250.000 forintnyi összeget rabolt.

Öt nappal később a férfi egy másik bankfiókba ment be, ezúttal az Oren Center bevásárlóközpontban. Itt ugyanezzel a módszerrel 12.000 izraeli sékellel, azaz közel 950.000 forinttal távozott.

A biztonsági kamerák felvételén látszik, hogy a rablásokkor kalapot, napszemüveget és még egy szemkötőt is viselt álcaként.

A férfi nyakig beöltözött a rabláshozForrás: Israel Police

A rendőrök mobiltelefonos helymeghatározók segítségével követték, majd el is kapták a rablót, aki három évre kerül rácsok mögé, korábban elkövetett rablásaiért is.