Dán miniszter: Hatalmas problémát jelentenek a bűnöző migránsok Dániában

Vágólapra másolva!
Søren Pape Poulsen leköszönő igazságügyi miniszter, a konzervatív Dán Néppárt politikusa egy interjúban arról beszélt, hogy hatalmas problémát jelentenek hazájára nézve a Dániában élő bűnöző migránsok. A legtöbb bűncselekményt a szomáliai migránsok követik el, utánuk következnek az irakiak és a törökök - közölte a miniszter. 
Vágólapra másolva!

Søren Pape Poulsen egy, az ő minisztersége ideje alatt készített tanulmányra hivatkozva adott interjút a B.T.dk nevű dán online hírportálnak - írja az interjút szemléző Voice of Europe.

Ennek alapján az igazságügyi miniszter közölte, hogy

Migránsok Dániában. A kép illusztráció Forrás: DPA PICTURE-ALLIANCE/AFP/CARSTEN REHDER

Négy év leforgása alatt 916 ítéletet hoztak szomáliai migránsok ellen.

A szomáliaiak után a legtöbb elítélt iraki állampolgár, őket követik a törökök.

Søren Pape Poulsen hangsúlyozta, hogy a számok alapján óriási gondot jelentenek Dániának a bűnöző migránsok, és véleménye alapján

Inger Støjberg, Dánia integrációért és bevándorlásért felelős minisztere 2018 decemberében arra ösztönözte a szomáliai migránsokat, hogy térjenek haza, és építsék újjá a polgárborúban komoly károkat szenvedett hazájukat, mivel a katonai konfliktusnak már vége van a kelet-afrikai országban.

A jobboldali liberális miniszter

kijelentését heves kritikával illeték a szélsőbaloldali politikusok és a bevándorláspárti álcivil szervezetek.

2019-es adatok alapján Dániában összesen 800 ezer bevándorló él, ami az 5,8 milliós lakosság 13 százaléka. A 800 ezerből 500 ezer harmadik világbeli, akik jelentős részben iszlám vallásúak.