Ítéletidő tombol Nagy-Britanniában: káosz az utakon és a vasútvonalakon

eső, Nagy-Britannia, Anglia, vasút, árvíz, villámárvíz
Vágólapra másolva!
Fák dőltek az utakra, és elöntötte az esővíz a legforgalmasabb vasútvonalakat, miután óriási vihar csapott le Nagy-Britanniában. Több vonatot törölni kellett a járhatatlan sínek miatt, és a közúton is fennakadásokat okozott az eső. A BBC szerint nem jók a meteorológiai kilátások: az eső csak tovább duzzaszthatja a kisebb folyókat, patakokat.
Vágólapra másolva!

A brit vasúti társaság azt tanácsolja az embereknek, akik tehetik, ne induljanak útnak vonattal, hiszen az ítéletidő miatt számos járatot törölni kellett, és egyelőre bizonytalan, mikor indulhat újra a forgalom - írja a BBC.

Semmivel sem jobb a helyzet a közutakon. A Londont elkerülő, úgynevezett

M25-ös körgyűrűt órákra le kellett zárni egy víznyelő miatt.

Az időjárás délkeleten is súlyos káoszt okoz: rövid idő alatt 60 mm-es eső zúdult le.

Az eső miatt sok a baleset is: az angliai Thurnby városában egy sofőrt azért kellett megmenteni, mert egy fa dőlt az autójára. Egy

80 éves asszonyt és a kutyáját pedig Sevenoaksban, a saját otthonából kellett kimentenie a tűzoltóknak, mert a házát derékmagasságban elöntötte a víz.

Az Environment Agency - a helyi környezetvédelmi ügynökség - felhívta a figyelmet, hogy a folyók ( a River Wandle és az Emm Brook) vízszintje emelkedik, ezért óvatosságra intették a lakosokat.

Alex Burkill meteorológus szerint továbbra is riasztás van érvényben az Egyesült Királyság nagy részén: szerdán akár 60-80 mm eső is eshet. Ha így lesz, néhány napon belül összesen 100 mm eső hullhat le az országra, ami több mint kétszerese a júniusi átlagnak.