V4NA: Menekülnek Londonból a szomáliai gyerekek a késes támadások miatt

Vágólapra másolva!
A brit közmédia, a BBC riportfilmjében megszólaltatott migráns hátterű szülők arra panaszkodnak, hogy a késes támadások miatt London túl veszélyes hely lett a tinédzserek számára, ezért inkább visszaküldik a gyerekeket a biztonságosabb Afrikába – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Több száz bevándorló hátterű brit fiatalt küldtek vissza a szüleik Afrikába a súlyos angliai bűnözés és késes támadások miatt. Erről a Londonban élő szomáliai közösség tagjai számoltak be a BBC riportjában.

A cikkben megszólaló, migráns hátterű angol szülők arra panaszkodnak, hogy „London nem megfelelő hely egy tinédzser számára".

Az elmúlt évek statisztikái szerint London a világelsők közé került a bűnügyi statisztikákban.

Az idén száz halállal végződő késes támadásból 8-at szomáliaiak ellen követtek el az Egyesült Királyságban – állítja a Rise Projects nevű szervezet.

A napi átlag 40 késeléssel szemben a pakisztáni származású londoni főpolgármester, Sadiq Khan tehetetlennek tűnik. Június elején az Egyesült Királyságba hivatalos látogatásra érkező Donald Trump egyik első üzenete is Khan főpolgármesternek szólt.

Az amerikai elnök Twitter-üzenetében a londoni polgármestert a New Yorkot vezető, „súlytalan és szörnyű munkát végző" demokrata polgármesterhez, Bill de Blasióhoz hasonlította, aki szerinte szintén inkompetens a bűnözéssel szemben. Trump azt javasolta Khannak, hogy „foglalkozzon inkább a bűnözéssel", és egyébként is „minden területen szánalmasan teljesített".

A BBC riportja szerint a szomáliai származású szülőknek már nem az a fontos, hogy a gyerekük befejezi-e az iskolát, vagy szerez-e jó állást Londonban, hanem az, hogy életben marad-e. Egy anya, aki már visszaküldte gyerekét Afrikába, így beszélt: