Trump: Khan egy nemzeti szégyen, aki elpusztítja Londont

TRUMP, Donald
Colleville-sur-Mer, 2019. június 6. Donald Trump amerikai elnök beszédet mond a normandiai partraszállás hetvenötödik évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a nyugat-franciaországi Colleville-sur-Merben 2019. június 6-án. MTI/AP/Ian Langsdon
Vágólapra másolva!
Nemzeti szégyen, aki elpusztítja az általa irányított várost; katasztrófa – Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke több tweetjében is keményen bírálta Sadiq Khant, London polgármesterét, miután ismét az erőszak lett az úr a szigetországi városban. Mint ismert, sokak fejében a pakisztáni származású Khan a sikeres multikulturalizmus szimbóluma, csakhogy ez a kép erősen kezd szertefoszlani.
Vágólapra másolva!

Donald Trump azt követően fakadt ki, hogy pénteken kevesebb mint 24 óra leforgása alatt öt támadás történt Londonban, amely során hárman meghaltak, hárman pedig megsebesültek.

– írta az amerikai elnök a több halálos áldozattal járó támadást követően.

Egy kicsivel később még keményebben fogalmazott, „Khant nemzeti szégyennek” nevezve, aki elpusztítja az általa irányított várost.

Khan szintén Twitter-oldalán reagált a történtekre, ahol hangzatos mondatokkal próbálta megmagyarázni, hogyan történhetett ilyen az általa a „világ legbiztonságosabb városának” tartott Londonban. „Az erőszakos bűncselekménynek nincs helye városunkban, és semmi sem fontosabb számomra, mint a londoniak biztonsága” – fogalmazott a polgármester, miután három ember meghalt, három pedig megsebesült.

Pénteken öt, egymástól elszeparált támadás történt az Egyesült Királyság fővárosában. Ezek során halálra késeltek egy 18 éves férfit Dél-Londonban, Wandsworthben; nem sokkal később lelőttek egy 19 éves férfit London délkeleti részén, Plumstead-ban, majd egy 30-as éveiben járó férfi is életét vesztette. Khan városában a hivatalos statisztikák szerint tavaly 132 emberölés történt, idén már 56 ilyen esetre került sor.