Meghalt két nő a Svájcra és Franciaországra lecsapó vihar miatt

2019.06.16. 07:15

Meghalt két nő a Svájcot és Franciaország keleti felét szombaton sújtó vihar miatt.

Az egyik áldozat német, és egy francia kempingben, Taninges városában lelte halálát, mert rázuhant a lakókocsijára egy fa.

Tíz másik ember is könnyebben megsérült a közeli Drome és Isere megyékben.

A másik nő Svájcban, a Genfi-tóban csónakázott férfi társával, amikor lecsapott a vihar jégesővel, óránkénti 110 kilométeres sebességű széllel. Az erős hullámzás miatt a csónak felborult és elsüllyedt. 

A férfi átúszott egy másik hajóhoz, és két jelzőrakétát is fellőtt, ám mire a mentőegységek megérkeztek, nem tudták megtalálni társát. A búvárok később bukkantak a nő holttestére.

A 20 Minuten című svájci híroldal vasárnapi jelentése szerint az előző napi vihar egyes helyeken óránkénti 122 kilométeres sebességgel csapott le, heves esőzéseket és jégverést okozott.

A Bern közeli interlakeni Greenfield fesztivál helyszínét a heves vihar miatt ki kellett üríteni, a rockkoncerteket le kellett mondani.

A francia mezőgazdasági tárca szerint a vihar a legnagyobb károkat Drome megyében okozta, amelyet természeti katasztrófa sújtotta övezetnek nyilvánított a tárca.

Didier Guillaune mezőgazdasági miniszter azonnal a térségbe utazott, és minden lehetséges segítséget megígért a gazdáknak, mivel a jégverés elpusztította termésük nagy részét.