V4NA: Egyre több kiutasított migráns kap halasztást Németországban

Migráns, Németország
Instrukciókat kaptak az együttéléshez
Vágólapra másolva!
Rekordot döntött Németországban a hivatalosan kitoloncolt, azonban a deportálás alól védettséget kapó migránsok száma. Abból a 241 ezer személyből, akinek március 31-én el kellett volna hagynia az országot, több mint 185 ezer kapott halasztási engedélyt – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Lars Herrman, az Alternative für Deutschland (AfD) bevándorlásellenes párt parlamenti képviselője fordult adatkérelemmel a szövetségi kormányhoz, és a válaszból kiderül, hogy

A származási országok szerinti megoszlás alapján a türelmi listán Afganisztánból vannak a legtöbben (15.747), majd Irak (13.987), Szerbia (10.846), Oroszország (9.986) és Nigéria (8.046) következik.

Migránsok Németországban. A kép illusztráció Forrás: AFP/DPA/Kay Nietfeld

A szerb állampolgárságú migránsok nagyrészt muszlim albánok, míg az oroszországiak muszlim csecsenek.

Az adatokból az is kiderül, hogy a listán 2017 végén még kevesebb mint 167 ezer személy volt, de 2018 szeptemberében sem haladta meg az adat a 177 ezer főt.

Az illegális bevándorlók utólagos legalizálása teljes gőzzel halad,

mondta a válasz bemutatásakor Herrman, aki szerint a kormányzat a továbbképzéssel és a foglalkoztatással magyarázza az adatokat, ami jól beleillik a 2018 decemberében aláírt migrációs megállapodásba.

A korábban rendőrként dolgozó parlamenti képviselő véleménye alapján ennek az lesz az eredménye, hogy rengeteg (már átképzett) ember eltűnik majd a statisztikából, „aztán a belügyminiszter bejelentheti, hogy csökkent a listán szereplő személyek száma".