Az Európai Tanácsnak kell hordania a nadrágot az unióban

2019.06.17. 16:31

Európa jövője szempontjából kiemelten fontos, hogy az uniós kormány- és államfők fóruma, vagyis az Európa Tanács hordja a nadrágot az unióban - mondta ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Hangsúlyozta, jelenleg komoly harc folyik a dominanciáért az Európai Tanács és az Európai Bizottság között. Az alkotmányjogász a Fidesz jövőbeli európai uniós politikájáról azt mondta,
Magyarországnak fontos, hogy erős nemzetállamként önálló döntéseket hozhasson, és hogy a V4-ek stabil és egyenrangú partnere legyen a továbbiakban is.

Azt is mondta, hogy vasárnap volt a 30 éves évfordulója Orbán Viktor Hősök terén elhangzott beszédének, amikor Magyarországot egy független, keményen antikommunista, szuverenista országként határozta meg. Orbán Viktor miniszterelnök ezt a politikát próbálja az unióban is tovább vinni - mondta.

ifj Lomniczi Zoltán alkotmányjogászForrás: Marton Szilvia - Origo

Az alkotmányjogász arról is beszélt, hogy az unió vezetésére nehéz olyan politikust találni, aki képviselné a magyar álláspontot is,

hiszen a kezdetekhez hasonlóan még mindig Németország, Franciaország és a Benelux államok próbálják vezetni az Európai Uniót.

Lomnici Zoltán hangsúlyozt, hogy nemcsak a magyarok, Európa érdeke is, hogy az öt uniós vezetőből legalább egy migrációellenes legyen, tartsa fontosnak a keresztény Európát és az államok szuverenitását, valamint az önálló gazdaságok védelmét szolgáló döntéseket is elfogadja.