Ketten meghaltak, miután lövöldözés volt egy máriatölgyesi cégnél

2019.06.17. 16:27

A lövöldözés hétfő reggel történt a nyugat-szlovákiai Máriatölgyesen, a HF NaJUS nevű gépipari cég egyik irodájában – számolt be a Paraméter.sk.

Megerősíthetem, hogy a máriatölgyesi ipari parkban található HF NaJUS cégnél történt tragikus esetnek két halálos áldozata van. Azonban a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva egyebet nem árulhatok el

– nyilatkozta a Szlovák Távirati Irodának (TASR) Matus Kosara, a gépipari cég ügyvédje. 

Ebben az épületben történt a lövöldözésForrás: Polícia SR

Alena Krcová mentőszolgálati szóvivő közölte, hogy hétfő reggel 9.01-kor kapták a riasztást azzal, hogy a cégnél két személy súlyosan megsérült. Mire viszont a mentők kiértek a helyszínre, az orvosok mindkét férfinál már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A Novy Cas című szlovák napilap szerint egy volt alkalmazott ment be a céghez, majd lelőtte az egykori főnökét, azt követően pedig maga ellen fordította a fegyverét.

Egy másik hírportál azt írta, hogy az 57 éves főnök éppen értekezletet tartott, amikor a 35 éves férfi berontott az irodába, és azonnal fejbe lőtte, majd magával is végzett.

Az elkövető, akinek indítéka egyelőre ismeretlen, ebben a házban lakott a szüleivelForrás: Polícia SR

 A szlovák rendőrség csak annyit közölt, hogy a céget evakuálták, valamennyi munkatársát hazaküldték. Azt nem közölték, hogy mi állhatott a tragikus eset hátterében.