A svédeknél a „kiskorú" marokkói migránsok 90 százaléka valójában felnőtt

- Horizontal
Refugee's arrive to Stockholm central mosque on October 15, 2015 after many hours bus journey from the southern city of Malmo. Since September, Islamic Relief Sweden welcomes newly arrived refugees at the Stockholm central mosque for one or two nights before they seek asylum in Sweden or travel further to Norway or Finland. AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND / AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
A svéd rendőrség legfrissebb jelentése szerint a magukat fiatalkorúnak valló marokkói migránsok 90 százaléka valójában nagykorú.
Vágólapra másolva!

A stockholmi rendőrség egyik csoportvezetője, Christian Frödén jónak ítélte meg és üdvözölte a marokkói rendőrséggel kialakított sikeres együttműködést. A hihetetlen méreteket öltött, elsősorban marokkói migráns bűnözés elleni harc során fordultak a svéd hatóságok marokkói kollégáikhoz, hogy tegyék lehetővé a hozzáférést az ottani rendőrség adatbázisához. Az ujjlenyomatok egyeztetése alapján állapították meg a svéd rendőrök, hogy a magukat kiskorúnak valló migránsok 90 százaléka valójában nagykorú.

- nyilatkozta a rendőrségi csoportvezető a svéd közmédia hírportáljának, az SVT Nyheternek. Jelenleg sem a rendőrség, sem a Jóléti Minisztériumnak nincsenek hiteles adatai arról, hogy valójában hány kíséret nélküli, illegálisan beszökött és ott tartózkodó marokkói van Svédországban.

A skandináv ország hatóságai már évekkel ezelőtt számos figyelmeztetést kaptak a marokkóiaktól,

hogy egyre nagyobb számban indultak útnak kíséret nélküli marokkói kiskorúak, akik miután megérkeztek Svédországba - ugyanúgy, ahogy azt Párizsban is megfigyelhettük -, gyakran kábítószer hatása alatt súlyos, erőszakos bűncselekmények elkövetéséből tartották fönn magukat, és terrorizálták a helyi lakosságot. A párizsi helyzet odáig fajult, hogy marokkói rendőröket kellett Párizsba hozni a helyzet mérséklése céljából.

A svéd hatóságok a kritikussá váló bűnözési hullám mérséklődését várják a marokkói rendőrséggel kialakított együttműködéstől.