Szerelem, pénz, féltékenység – ezért gyilkolják a gyerekek a szüleiket

2019.06.23. 11:59

Galgahévízen vasárnap egy 13 éves lány meggyilkolta az apját, miután az megszúrta a bátyját és az anyját. A helyiek szerint a lány le akarta állítani ámokfutó apját, ezért szúrta le egy konyhakéssel. Az 54 éves férfi belehalt a sérüléseibe. Más gyerekek is gyilkolták már meg a szüleiket, igaz, teljesen más indíttatásból. Volt, aki nem tudta feldolgozni, hogy a szülei elváltak, mással pedig az apja volt erőszakos.

A meggyilkolt apja hitelkártyájával fizette a nyaralását

A 18 éves Brian Blackwell sebésznek tanult a főiskolán, ahol egy tökéletes hazugságot épített fel maga köré. A csoporttársai úgy tudták, hogy gazdag és profi teniszező, de ebből egyik sem volt igaz. A férfi narcisztikus személyiségzavarral küzdött. Azt akarta, hogy mindenki csodálja őt.  Több mint tíz hitelkártyát használt, ami mind az apja nevén volt.

Brian BlackwellForrás: Merseyside Police

Amikor a szülei rájöttek, hogy a fiuk hogy szórja a pénzt, amit meg sem kerestek, számonkérték Briant. A férfi nem ismerte be a tettét, inkább eltervezte, hogy megöli a szüleit. 2004-ben egy kalapáccsal leütötte az anyját és az apját is, majd halálra szurkálta őket egy késsel. Ezek után a barátnőjével együtt elmentek nyaralni Barbadosra, amit az apja hitelkártyájával fizetett. 

A rendőrség egy hónappal később találta meg a szülők holttestét, Brian próbálta tagadni a gyilkosságot, de később beismerő vallomást tett. A bíróság életfogytiglani börtönre ítélte.

Előző
Következő