V4NA: Illegális migránsok támadtak a spanyol rendvédelmi szervekre Ceutában

Ceuta fence kerítés migránsok menekültek Spanyolország Marokkó
Vágólapra másolva!
Az Afrikában lévő spanyol enklávé, Ceuta kikötőjében marokkói származású migránsok támadták meg a rendvédelmi szerveket. A támadók a kikötő gátjain rejtőzködtek, hogy később felszökhessenek egy Ibériai-félsziget felé tartó hajóra. Az eset során a migránsok konténereket égettek és kövekkel támadtak a határőrökre. A rendőrség 40 személyt, közük számos fiatalkorút tartóztatott le az ügyben, többségüket pedig marokkói felségterületre toloncolt ki - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Egy hét alatt ez volt a harmadik incidens a spanyol autonóm városban és mindegyiket marokkói migránsok követték el.

A migránsbandák közötti feszültség súlyosan károsítja a kikötőben működő vállalkozásokat, akik folyamatos fenyegetésnek és agressziónak vannak kitéve.

Múlt pénteken egy takarító cég munkatársát úgy megdobálták kövekkel, hogy kórházba kellett szállítani.

A Ceutában működő kormányzati küldöttség hétfőn bejelentette, hogy a további támadások elkerülése miatt megsokszorozzák a razziákat a kritikus területeken.

Ezen kívül bővítik a határkerítést, és biztonsági kamerákat szerelnek fel.

Migránsok a ceutai határkerítésen - A kép illusztráció Forrás: YouTube

A mostani incidens egybeesett a spanyol belügyminiszter, Fernando Grande-Marlaska látogatásával, aki az OPE művelet ellenőrzése miatt utazott a városba.

Az OPE egy végrehajtási terv, ami a nyári időszakban koordinálja az Európából Észak-Afrikába hazalátogató vendégmunkások érkezését.

A belügyminiszter a sajtótájékoztatón kijelentette,

Spanyolország már megmutatta, hogy milyen gyümölcsöző lehet az együttműködés, a Marokkóval való összefogásnak köszönhetően hetente lepleznek le migránsokat csempésző bűnszervezeteket - tette hozzá Fernando Grande-Marlaska.