Agyonlőtték barátjukat a kegyetlen tinédzserek, mert egy idegen pénzt ajánlott érte a neten

Vágólapra másolva!
Egy tinédzser lány négy barátja segítségével kegyetlenül megölte a legjobb barátnőjét Alaszkában, miután egy idegen 9 millió dollárt (2,6 milliárd forint) ígért neki az interneten a gyilkosságért.
Vágólapra másolva!

A 18 éves Denali Brehmer Anchorage-ben él. Hónapokkal ezelőtt ismerkedett meg az interneten egy férfivel, aki egy Tyler nevű milliomosnak adta ki magát. A férfit valójában Darin Schilmillernek hívták, és New Salisburyben él, Indiana államban.

A férfi 9 millió dollárt ígért a lánynak, ha megerőszakol és meggyilkol valakit Alaszkában.

Brehmer elhatározta, hogy a legjobb barátnőjét, a 19 éves Cynthia Hoffmant fogja megölni. Ehhez négy barátja segítségét is kérte, akiknek egy nagyobb összeget is felajánlott a várt pénzjutalomból – írja a BBC.

A fiatalok június 2-án kirándulni vitték Hoffmant. A mit sem sejtő lányt azonban 48 kilométerre a fővárostól a gyilkos tinédzserek

ragasztószalaggal megkötözték, majd hátulról fejbe lőtték, a holttestét pedig az Eklutna folyóba lökték.

Brehmer bizonyítékként egy Snapchat-videót is küldött a gyilkosságról „Tylernek”. Pénzt természetesen egyik fiatal sem kapott, a férfi ehelyett megzsarolta Brehmert.

Azt mondta neki, nyilvánosságra hozza a bizonyítékokat a gyilkosságról, kivéve, ha a lány gyerekeket erőszakol meg. Brehmer beismerte a rendőröknek, hogy ezután videókat küldött a férfinek egy körülbelül 8-9 éves kislány és egy 15 éves lány megerőszakolásáról.

A nyomozók a lány mobiltelefonján megtalálták azokat az üzeneteket, melyekben a férfivel a gyilkosságról beszélgetett.

Schilmiller arra utasította Brehmert, hogy mielőtt megöli a lányt, erőszakolják is meg.

Azonban a rendőrség nem talált nemi erőszakra utaló jelet a lány holttestén.

A halálos lövés leadásával a 16 éves Kayden McIntosht gyanúsítják. A fegyver Brehmeré volt.

A 19 éves Caleb Leylandet, valamint egy fiatal lányt és fiút (akiket koruk miatt nem neveztek meg) szintén letartóztatták.

Az ügyészek szerint az eset figyelmeztetésként szolgálhat a tinédzserek szüleinek, hogy az internetnek nem csak jó oldalai vannak, és muszáj, hogy felügyeljék a gyerekek online tevékenységét.

Az áldozat apja azt mondta:

A fiatal gyilkosok 99 év börtönt kaphatnak tettükért. Jelenleg zajlik a férfi kiadatása, hogy ő is Alaszkában álljon bíróság elé.