Tusk és Juncker szerint nem tárgyalható újra a brexit-szerződés

2019.06.21. 13:51

Semmiképp nem tárgyalható újra a brit európai uniós tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő szerződés, ebben a bennmaradó tagállamok teljesen egységes álláspontot képviselnek továbbra is - szögezte le Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

Donald Tusk a brüsszeli EU-csúcsot lezáró sajtótájékoztatón hangsúlyozta: várakozással tekintenek a közös munka elébe a következő brit kormányfővel, el szeretnék kerülni az Egyesült Királyság rendezetlen kilépését, továbbá a lehető legszorosabb jövőbeli kapcsolatok kialakítására törekszenek.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke  és Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke sajtóértekezletet tart az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozójának első napján 2019. június 20-ánForrás: MTI/AP/Virginia Mayo

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke kijelentette: semmi újdonsággal nem tud szolgálni a brexit ügyében, már sokszor elismételték, hogy

a huszonhetek kizárják az újranyitását a már megkötött, de a londoni parlament által többszöri próbálkozásra sem ratifikált kiválási szerződésnek.