Nem tudta, hogy Svédországban illegális a nemi erőszak

2019.06.24. 12:43

Azzal vádolnak egy magát 17 évesnek valló migránst Svédországban, hogy megerőszakolt egy kiskorú lányt. A migráns most azzal védekezik, hogy nem tudta, hogy Svédországban illegális a nemi erőszak, mivel ezt korábban senki sem mondta el neki. Közben kiderült, hogy az erőszakoló valójában nem 17 éves, hanem legalább 20.

Áprilisban kezdte el zaklatni a svédországi Skåne megyében, Malmö közelében élő, saját bevallása alapján 17 éves migráns a svéd kiskorút – írja a Breitbart a svéd Lokaltidningen című újság információira hivatkozva.

A megismerkedésük után néhány héttel – a lány vallomása szerint – a migráns megerőszakolta őt a saját lakásában, amikor a szülei nem voltak otthon. 

A tettes tagadja az erőszak tényét, véleménye alapján a lány beleegyezett a dologba, de amúgy sem érti, hogy Svédországban miért illegális a nemi erőszak és a kiskorúak megrontása. 

A később bíróság elé állított migráns azzal is védekezett, hogy senki nem mondta el neki, mikor a skandináv államba költözött, hogy nem létesíthet szexuális kapcsolatot valakivel az illető beleegyezése nélkül.

A még mindig folyamatban lévő eljárás során az is kiderült, hogy a migráns hazudott az életkoráról, az orvosi vizsgálatok szerint ugyanis nem 17 éves, hanem legalább 20. A gyanúsított nevét személyiségi jogokra hivatkozva nem hozták nyilvánosságra.

Az áldozata nevét és életkorát sem közölték, szintén személyiségi jogok miatt.

Azt nem lehet még tudni, hogy mikor hirdetnek ítéletet, de valószínűleg minimum hat hónapot kell erre várni.