Ítéletidő Szerbiában: autópályákat öntött el az ár, megbénult a közlekedés

2019.06.24. 04:23

Egy óra alatt legalább egyhavi eső zúdult le Belgrádban vasárnap este, ettől pedig a tömegközlekedés és a városon átvezető autópálya is teljesen megbénult. Sokan voltak az utakon: több száz autós volt kénytelen a szakadó esőben kivárni az útlezárások végét.

A víztömegek a belvárosban és a külterületeken is közlekedési káoszhoz vezettek.  A villamosjáratok teljességgel leálltak, a Belgrádon átvezető autópályát pedig az árvíz miatt le kellett zárni - közölte a Blic című helyi lap.

A szerb fővárosba vezető bekötőutakon is komoly torlódások voltak. Autók százai várakoztak a lezárt utakon. Sokan ugyanis a hétvégi kirándulásokból tartottak haza, mikor az ítéletidő lecsapott. A tűzoltóság megállás nélkül bevetésen volt. Elárasztott épületekből tizenkét embert menekítettek ki - közölte a B92 televízió.

A zuhogó eső ellenére megtartották a férfi vízilabda-világliga nyolccsapatos belgrádi szuperdöntőjét. A nézők esernyők és műanyag ponyvák alatt, vagy egyszerűen az elemeknek kitéve követték végig a házigazda szerb válogatott győzelmét a nyitott Tasmajdan Uszodában.