Koránt osztogattak Bécsben a muszlim migránsok

2019.06.24. 09:48

A 2015-ös migránsválság óta nem ritka látvány német nyelvterületen, hogy muszlim migránsok könyveket osztogatnak. Általában a Koránt terjesztik így, ráadásul jellemzően olyan csoportosulások, amelyek terrorszervezetnek számítanak, vagy jó kapcsolatokat ápolnak egyes terroristákkal.

Sebastian Kurz későbbi kancellár 2016-ban – akkor még külügyminiszterként – a Korán-osztogatás betiltását követelte, ebben a Néppárt (ÖVP) aktuális koalíciós partnere, a szociáldemokraták (SPÖ) egyetértettek – a burkatilalommal viszont nem, emiatt akkor a dologból nem lett semmi. 

A burkát azóta betiltották Ausztriában, a Korán-osztás ügye pedig háttérbe szorult. 

A 888.hu az OE24 értesüléseire hivatkozva számolt be arról, hogy múlt szombaton Bécsben ismét megjelent egy szalafista szervezet, és Koránt osztogatott a járókelőknek. 

Azonnal cselekedni kell, az ilyen akciókat be kell tiltani, ezt nem lehet tűrni!  – nyilatkozta az esettel kapcsolatban Dominik Nepp, bécsi szabadságpárti (FPÖ) alpolgármester.

A Korán-osztó, Igaz vallás nevű szalafista csoportosulás és a hasonló szervezetek a terrorizmust népszerűsítik. 

Főleg a fiatal muszlim migránsok válhatnak így a radikális iszlám követőjévé,  ezért különösen veszélyesek az ilyen akciók, Németországban korábban számos razziát tartottak a hatóságok az ilyen osztogatások ellen.