Lezuhant két német harci repülőgép

2019.06.24. 15:03

Súlyos légi baleset történt Németországban: két harci repülőgép ütközött a Müritz-tó közelében. Mindkét pilóta katapultált, de csak egyikük élte túl a balesetet.

Összeütközött és lezuhant két, Eurofighter típusú német harci repülőgép Németország északi részén, a Müritz-tó közelében. Mind a két pilótának sikerült katapultálnia. A baleset délután 2 óra körül történt – írja a Mirror

Az ntv hírtelevízió jelentése szerint a két repülőgép tűzgolyóként csapódott a földbe, és erdőtüzet okozott. A lángokat időközben eloltották. A hatóságok figyelmeztették a Malchow nevű közeli kisváros lakosságát, hogy ne közelítsék meg a település területére zuhant roncsdarabokat.

A baleset hírét a dpa német hírügynökségnek megerősítette Mecklenburg-Nyugat-Pomeránia tartomány belügyminisztere.

A német légierő két Eurofighter repülőgépeForrás: AFP/Bernd Wuestneck

A német légierő szerint gyakorlatozás közben történt a baleset – írja a Sky News. Részt vett benne egy harmadik Eurofighter is, amelynek pilótája látta, amint a két repülő összecsapódik, és jelentette, hogy két ejtőernyő földet ér.

Körülbelül negyed négykor élve megtalálták az egyik pilótát egy fa koronáján, a másik után nagy erőkkel, katonai és civil helikopterek mozgósításával kutattak, de már csak a holttestét találták meg.

A baleset oka egyelőre ismeretlen. A repülők a Rostock-Laage repülőtérről, a Luftwaffe 73-as jelzésű, Steinhoff elnevezésű taktikai repülőezredének bázisáról szálltak fel. Ezen a bázison képzik az Eurofighter-pilótákat – áll a Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) regionális híradásában.

Cikkünket frissítjük!