Lezuhant két német harci repülőgép

Németország, baleset, repülőgép, vadászgép
Picture taken on May 30, 2008 shows two Eurofighter jets of the German Air Force taking off from the air base in Rostock-Laage, northeastern Germany. - As the Bundeswehr German Armed Forces confirmed on June 24, 2019, two Eurofighters collided and crashed near Waren, northeastern Germany. (Photo by Bernd WUESTNECK / dpa / AFP) / Germany OUT
Vágólapra másolva!
Súlyos légi baleset történt Németországban: két harci repülőgép ütközött a Müritz-tó közelében. Mindkét pilóta katapultált, de csak egyikük élte túl a balesetet.
Vágólapra másolva!

Összeütközött és lezuhant két, Eurofighter típusú német harci repülőgép Németország északi részén, a Müritz-tó közelében. Mind a két pilótának sikerült katapultálnia. A baleset délután 2 óra körül történt – írja a Mirror.

Az ntv hírtelevízió jelentése szerint

a két repülőgép tűzgolyóként csapódott a földbe, és erdőtüzet okozott.

A lángokat időközben eloltották. A hatóságok figyelmeztették a Malchow nevű közeli kisváros lakosságát, hogy ne közelítsék meg a település területére zuhant roncsdarabokat.

A baleset hírét a dpa német hírügynökségnek megerősítette Mecklenburg-Nyugat-Pomeránia tartomány belügyminisztere.

A német légierő két Eurofighter repülőgépe Forrás: AFP/Bernd Wuestneck

A német légierő szerint gyakorlatozás közben történt a baleset – írja a Sky News. Részt vett benne egy harmadik Eurofighter is, amelynek pilótája látta, amint a két repülő összecsapódik, és jelentette, hogy két ejtőernyő földet ér.

Körülbelül negyed négykor élve megtalálták az egyik pilótát egy fa koronáján, a másik után nagy erőkkel, katonai és civil helikopterek mozgósításával kutattak, de már csak a holttestét találták meg.

A baleset oka egyelőre ismeretlen. A repülők a Rostock-Laage repülőtérről, a Luftwaffe 73-as jelzésű, Steinhoff elnevezésű taktikai repülőezredének bázisáról szálltak fel. Ezen a bázison képzik az Eurofighter-pilótákat – áll a Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) regionális híradásában.

Cikkünket frissítjük!