Heves, jégesővel kísért vihar csapott le Kassára szerda koradélután. Az esőnek és az átmeneti  lehűlésnek bizonyára sokan örültek, ám az erős széllel kísért és a helyenként 5-7 centiméternyi nagyságú jégdarabokat magával hozó felhőszakadás rengeteg autóban is kárt tett - számolt be a többi között a pozsonyi Új Szó.

A hirtelen jött, csupán néhány percig tartó felhőszakadás komoly károkat okozott a kelet-szlovákiai nagyvárosban. Az erős szél több fát gyökerestől csavart ki a földből, de komoly károk keletkeztek azokban a kocsikban is, amelyek a golflabda méretű jégdarabokkal érkező égszakadásban épp szabad ég alatt álltak, merthogy Kassán szerda koradélután átmenetileg nagyon közlekedni sem lehetett. 

"Olvadás után" Kassán 2019. június 27-énForrás: Facebook

A közösségi portálokat szinte ellepték a viharról, a golflabda nagyságú jégdarabokról, illetve az azok által megrongált gépjárművekről, betört szélvédőkről készült felvételek.

Ekkora jégdarabok potyogtak az égből KassánForrás: Facebook

Épp a munkahelyemen voltam, amikor elkezdődött a vihar. Pillanatok alatt besötétedett, és percek alatt leszakadt az ég. Az én autóm is összetört, de a kollégák még rosszabbul jártak. Az egyik kocsijának az első és a hátsó szélvédője is betört. A kolléganőm épp az autójában ült, ő szó szerint az utcán rekedt. Az ő autója úgy összetört, hogy be sem tudott jönni a munkába

- írta ki a fenti fotót mellékelve a közösségi oldalára egy Miroslav keresztnevű kassai férfi.