Kényszerleszállást hajtott végre, és kigyulladt egy kisrepülőgép Erdélyben

kisrepülő
A kép illusztráció.
Vágólapra másolva!
Kényszerleszállást hajtott végre, majd landolás után kigyulladt egy kisrepülőgép csütörtökön délelőtt a Hargita megyei Csíkszenttamás térségében – számolt be a balesetről a Maszol.ro erdélyi portál. A romániai katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU) tájékoztatása szerint egy veszettség elleni oltóanyagot szóró kisrepülőről van szó, amely a székelyföldi, több mint 1800 méter magas Madarasi Hargita hegycsúcs közelében hajtott végre kényszerlandolást.
Vágólapra másolva!

Az Observator.tv beszámolója szerint a fedélzeten két szerb nemzetiségű személy tartózkodott,

mindkettejüknek sikerült elhagyniuk a kisrepülőgépet, mielőtt a lángok elhatalmasodtak rajta.

A kép illusztráció Forrás: Noam Armonn/Shutterstock

Az első információk szerint a kisrepülőgép egy oltási kampány keretében szállt fel, azaz veszettség elleni oltóanyaggal kezelt rókacsalit szórt szét a Madarasi Hargita térségében. Raed Arafat katasztrófavédelemért felelős belügyi államtitkár azt mondta, hogy a kisgép Marosvásárhelyről szállt fel.

A román hatóságokat maguk a pilóták értesítették,

akik egy nehezen megközelíthető helyen landoltak, és akikért Marosvásárhelyről mentőhelikoptert küldtek. Ugyanakkor terepjárókkal is elindult utánuk három mentőalakulat.

Mindketten öntudatuknál vannak, sérüléseik az első jelek szerint nem súlyosak, állapotukat a mentésükre indult egészségügyi alakulatok fogják pontosabban felmérni – nyilatkozta a belügyi államtitkár.

Romániában június 7-én indult az az országos veszettség elleni oltási kampány, amelynek célközönsége a rókapopuláció. A hatóságok így szeretnék megelőzni, hogy a megbetegedett állatok széles körben megfertőzzék a vadállományt.