Felrobbantotta magát két öngyilkos merénylő csütörtökön Tunisz belvárosában. A terroristáknak rendőrségi célpontjai voltak. Egy rendőr meghalt, többen megsebesültek.

A rendőrség lezárta a környéket.

Az első robbantás egy rendőrautó mellett történt, a francia nagykövetségnél. 

A belügyminisztérium szerint egy rendőr meghalt, valamint két rendőr és három civil megsérült.

Mirror azt írja, helyi tudósítók szerint a rendőrautó mellett testrészek hevernek.

A második robbantás a terrorelhárító központ parkolójában volt. Négyen megsérültek, egy rendőr meghalt.

Szemtanúk újságíróknak azt mondták, a merénylő be akart törni a központ épületébe, és amikor a rendőrök ezt megakadályozták, felrobbantotta magát.

Az elmúlt években több terrortámadást elkövettek Tunéziában. Tavaly októberben egy nő felrobbantotta magát Tunisz belvárosában, a merényletnek azonban nem volt halálos áldozata.

2015 márciusában 22 embert öltek meg fegyveresek a tuniszi Bardo-múzeumban, és ugyanabban az évben 38 embert ölt meg egy merénylő egy szúszai tengerparti nyaralóhelyen. A merényletet az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet vállalta magára.

2015 novemberében robbantásos merényletet követtek el Tuniszban az elnöki őrség egyik autóbusza ellen, 13 ember meghalt, húszan pedig megsebesültek. A robbantást szintén az Iszlám Állam vállalt magára.

Két merénylő robbantotta fel magát, a rendőrök lezárták a környéket - 2019. június 27.Forrás: AFP/Fethi Belaid

A támadások érzékenyen érintették a Tunézia számára fontos turisztikai szektort. A kormány számos intézkedést hozott a terrorizmus elleni harc jegyében.

A 2015 novemberi támadás óta rendkívüli állapot van érvényben az észak-afrikai országban, legutóbb június elején hosszabbították meg egy hónappal.

A terrortámadás elkövetését magára vállalta az Iszlám Állam nevű szélsőséges iszlamista csoport, amely ezt az általa működtetett Aamák hírügynökség útján kiadott közleményében tudatta.