Öngyilkos merénylők robbantottak Tunisz belvárosában csütörtökön. A terroristáknak rendőrségi célpontjai voltak: egy rendőr meghalt, négyen pedig megsebesültek. A hatóságok huszonöt, terrorizmussal gyanúsított embert vettek őrizetbe.

A biztonsági erők rajtaütései részei azoknak az erőfeszítéseknek, hogy lefegyverezzék az országban lévő fegyveres csoportokat, illetve tagjaikat őrizetbe vegyék – derült ki a belügyminisztérium szombati közleményéből.

Forrás: AFP/Fethi Belaid

A hírügynökségi beszámolók szerint az első merényletet csütörtökön egy rendőrautó közelében követték el, nem messze a francia nagykövetségtől Tunisz belvárosában. A robbanásban egy rendőrtiszt meghalt, további nyolc ember pedig megsebesült. Nem sokkal ezután egy második merénylet is történt. Az elkövető a terrorelhárító központ parkolójában robbantotta fel magát. Hatósági források szerint négyen megsebesültek.

Szemtanúk újságíróknak azt mondták, a merénylő be akart törni a központ épületébe, és amikor a rendőrök ezt megakadályozták, felrobbantotta magát. Az elmúlt években több terrortámadást elkövettek Tunéziában.