Hamis igazolványokat gyártó migráns párt vett őrizetbe a görög rendőrség

2019.06.30. 10:22

A görög hatóságok őrizetbe vettek egy szíriai férfit és egy egyiptomi nőt, mert lopott útleveleket és személyi igazolványokat találtak náluk, amelyek segítségével hamis dokumentumokat állítottak elő és adtak el migránsoknak.

Egy-egy ilyen hamisított dokumentumért ötezer eurót kértek.  Pénteken vették őket őrizetbe a görög fővárosban, Athénban. 

A szír férfi és az egyiptomi nő átszámolva több mint 300 millió forintot is kereshettek volna a hamis okmányok eladásával (illusztráció).Forrás: wikimedia

Görög, svéd útlevelek, bolgár és görög személyi igazolványok is voltak a birtokukban. Találtunk náluk még dokumentumok fóliázására szolgáló lamináló gépet, hordozható számítógépeket, pendrive-okat és rengeteg műanyag lapot. Amennyiben az ezekből az anyagokból előállított dokumentumokat eladták volna, mintegy egymillió eurós haszonra is szert tehettek volna  - közölte szombaton az athéni rendőrség illetékese, aki hozzátette, hogy a 41 éves szíriai férfi már volt börtönben hasonló bűncselekményért. Az egyiptomi nő, amikor a rendőrség a lakásukon rajtuk ütött, megpróbált egy erkélyről ledobni több útlevelet, személyi igazolványt és egy laptopot is. 

Végül nem sikerült neki.