Le kell bontani a bécsi gázrobbanásban megrongálódott házat

Bécs, 2019. június 26.
Feltehetőleg gázrobbanásban megsérült lakóház Bécsben 2019. június 26-án. A detonáció következtében tizenkét ember megsérült, ketten közülük súlyosan.
MTI/AP/Ronald Zak
Bécs, 2019. június 26. Feltehetőleg gázrobbanásban megsérült lakóház Bécsben 2019. június 26-án. A detonáció következtében tizenkét ember megsérült, ketten közülük súlyosan. MTI/AP/Ronald Zak
Vágólapra másolva!
Le kell bontani a Bécs belvárosában található épületet, amely súlyosan megrongálódott a múlt szerdai gázrobbanásban - jelentette be hétfőn az osztrák főváros lakásügyi tanácsosa.
Vágólapra másolva!

Kathrin Gaal elmondta, hogy a kár túl nagy ahhoz, hogy újjáépítsék a házat. A lakókat a robbanás után cserelakásokban helyezték el az új épület felépítéséig.

Rendőrök és katasztrófaelhárítók a megsérült ház előtt Bécsben 2019. június 26-án Forrás: MTI/AP/Ronald Zak

Múlt szerda délután Bécs negyedik kerületében egy többemeletes lakóépületben történt gázrobbanás, amelynek következtében

ketten meghaltak, ketten súlyosan, tucatnyian pedig könnyebben megsérültek.

A két halálos áldozat a ház két bérlője, egy 29 éves nő és egy fiatal férfi volt, holttestüket csütörtökön találták meg.

Forrás: MTI/AP/Ronald Zak

A Pressgasse-Schäffergasse sarkán található házat

a gázrobbanás óta az összeomlás fenyegeti.

Az épületet 1950-ben építették, 30 lakásában 50-en laktak. A rendőrség szerint a szakértőknek várhatóan egy hónapra lesz szükségük, hogy tisztázzák, mi okozta a gázrobbanást.