Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke, az európai szocialisták csúcsjelöltje az utóbbi években folyamatosan hitet tett a magyar határt védő kerítés lebontása és a migránsok millióinak az Európába telepítése mellett. Most összegyűjtöttük Soros György legfőbb szövetségesének a nyilatkozatait.

Frans Timmermans 2019. februári budapesti látogatása során az ATV-nek, a Népszavának és a 168 Órának is a falak és a kerítések, vagyis a nemzeti határok megvédése ellen beszélt:

„Persze, hogy fontos a migráció kérdése, amit nem lehet falakkal és kerítésekkel megoldani [...].”

168 Óra, 2019. február 21.

„A társadalmak a világon mindenhol sokszínűvé fognak válni a jövőben – ez a világ jövője. Így [a közép-európai országoknak] majd hozzá kell ehhez szokni.”

BBC Radio 4, 2015. szeptember 24. 

Frans Timmermans az utóbbi években mindig kiállt az illegális bevándorlók betelepítése mellettForrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Wiktor Dabkowski


Szükség van egy „elosztási kulcsra, vészhelyzet esetére, amellyel az uniós tagállamok közösen viselik a terheket”.

Az idézett rész 07:24-től látható.

Euronews-interjú, 2015. október 1.

„Fenntartom tehát, hogy a következő bizottság idején a Strukturális Alapok egy jelentős része a városokhoz és a régiókhoz kellene, hogy kerüljön, hogy sikerre vigyék az újonnan érkezettek integrációját, és segítsenek megértetni velük az életmódunkat.

Az idézett rész 20:10-től látható.

Beszéd az európai szocialisták kongresszusán, Lisszabon, 2018. december 8.

„Fel kell gyorsítanunk a nemzetközi védelem biztosítására irányuló közös erőfeszítéseinket, és ennek az is részét képezi, hogy biztonságos és rendezett módon menekülteket telepítünk át Európába.”

Az Európai Bizottság sajtóközleménye, 2016. július 13.