V4NA: Bolhainvázió ütötte fel a fejét egy migránsközpontban

afrikai migránsok spanyolországban
Európába igyekvő afrikai illegális bevándorlók érkeznek az észak-afrikai spanyol exklávé, Ceuta ideiglenes bevándorló-központjába 2018. augusztus 22-én, miután száznál is több migráns áthatolt a spanyol területet Marokkótól elválasztó határkerítésen.
Vágólapra másolva!
Tarthatatlanok a körülmények a dél-spanyol Motril városában található bevándorló központban, minekután már a bolhainvázió is jelen van a befogadó állomáson. A rendőrségi szakszervezet a központ bezárást kezdeményezte –írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A Motril városában működő migránsközpont bezárását sürgeti a Rendőrségi Egyesület Szakszervezete (SUP) a Belügyminisztériumnál, melynek elsődleges oka, hogy

a központban kitört a bolhainvázió,

ami nem csak az ide érkező migránsokra, hanem az őket felügyelő rendőrökre is veszélyt jelent.
A SUP titkár, César Calín szerint a befogadó állomás alapvető higiéniai feltételeknek nem felel meg, ő pedig garanciát követel dolgozói számára, hogy a munkavégzésük alatt nem esik bántódásuk.

A kép illusztráció Forrás: MTI/EPA/José M. Rincón

A titkár azt is hangsúlyozta, hogy a bolhainvázió nem újdonság, ugyanis a rovarok már az előző migránshajó érkezésekor is jelen voltak, de azóta sem tudták kiirtani őket. Calín a központ bezárását követeli mindaddig, amíg a bolhairtás meg nem történik.