Kétszáznál többen kaptak ételmérgezést Imelda Marcos születésnapi partiján

2019.07.03. 17:48

Több mint 240 meghívott vendég kapott ételmérgezést Imelda Marcos, Ferdinand Marcos néhai Fülöp-szigeteki diktátor özvegyének születésnapi partiján.

Kedden ünnepelte 90. születésnapját Imelda Marcos, aki az alkalomból nagyszabású partit rendezett a Fülöp-szigeteki fővárostól nem messze lévő Pasig városában. Mintegy 2500 ember volt hivatalos az ünnepségre a városi sportcsarnokba.A Fülöp-szigeteki vöröskereszt közlése szerint azok a vendégek betegedtek meg, akik főtt tojást, csirkeragut, burgonyát és rizst fogyasztottak a partin.
Az érintett vendégeket a város kórházaiba szállították, szédülés, hányás és hasmenés tüneteivel.
A balul végződött rendezvény miatt Imelda Marcos fia, az ifjabb Ferdinand Marcos bocsánatot kért, Twitter-oldalán közölte, hogy a szervezők egyelőre vizsgálják, mi okozhatta az ételmérgezést és együttműködnek a hatóságokkal. Bocsánatot kérek és megértésüket kérem az eset miatt. Segíteni fogunk mindenkinek, ameddig teljesen fel nem épülnek - írta ki közösségi oldalára ifj. Ferdinand Marcos.

Imelda Macros 90. szülinapi partija nagyon balul sült el.AFP

A délkelet-ázsiai ország egykori elnökének, Ferdinand Marcosnak az özvegye extravagáns életmódjáról vált ismertté, egyebek között háromezer pár cipőt is tartalmazó, hatalmas mennyiségű ruhatára és ékszergyűjteménye miatt.

Az 1965-től 1986-ig elnöki tisztséget betöltő Ferdinand Marcos kemény kézzel kormányozta a Fülöp-szigeteket. A házaspár az elnök 1986-os bukását követően Hawaiira menekült, Ferdinand Marcos ott halt meg 1989-ben.

Imelda Marcos 1991-ben amnesztiát kapott, megengedték, hogy hazatérjen, még a politikába is visszatérhetett.