Kigyulladt egy ázsiai bevásárlóközpont Berlinben. A tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak, hogy megfékezzék a lángokat, amelyek egy konténerből terjedtek át a raktárépületekre.

Tűz ütött ki a berlini Dong Xuan ázsiai bevásárlóközpontban - írja Die Welt. Az oltáson 150 tűzoltó dolgozik, a lángok körülbelül 5000 négyzetméteren pusztítanak. A helyszínről sűrű, fekete füst száll a magasba.

Tűzoltók küzdenek a berlini Dong Xuan ázsiai bevásárlóközpontban keletkezett tűz megfékezésén 2019. július 4-én.Forrás: MTI/EPA/Filip Singer

A berlini tűzoltóság azt írta a Twitteren, hogy a lángok egy konténerben csaptak fel, innen terjedtek tovább a raktárra. Frederic Finner, a tűzoltóság szóvivője azt mondta a lapnak, hogy
óriási a tűz, és az oltásban problémát okoz a tűzcsapok elhelyezkedése is.

A hatóságok azt tanácsolták a környék lakóinak, hogy zárják be az ablakokat, az ajtókat, és kapcsolják le a szelőztető-, illetve a klímaberendezéseket.

A Dong Xuan bevásárlóközpont több piacból és raktárból áll. Korábban a központ azért került a hatóságok látókörébe, mert a gyanú szerint a komplexumot az emberekereskedő bandák használják.