Letöltendő börtönre ítéltek Németországban egy korábbi Iszlám Állam-tagot

2019.07.05. 10:55

Ötéves letöltendő börtönbüntetést kapott egy 32 éves német nő, aki éveken keresztül az Iszlám Állam területén élt és a szervezet tagja volt.  

A nőt a stuttgarti tartományi felsőbíróság ítélte el. Sabine S. 2013 végétől 2017 augusztusáig élt az Iszlám Állam által ellenőrzött területen Irakban és Szíriában.

A nőt visszatérésekor Baden-Badenben vették őrizetbe 2018 közepén.

Az ügyészség eredetileg hatéves börtönbüntetés kiszabását kérte, mert a nő terrorszervezet tevékenységében vett részt. Ügyvédje hároméves börtönbüntetés kiszabását kérte.

A nő a tárgyalás során azt állította, hogy maga mögött hagyta a terrorszervezetet. Az ítélet szerint ettől függetlenül bűncselekményt követett el. A vádirat szerint Sabine S. röviddel Szíriába érkezése után feleségül ment egy számára addig ismeretlen dzsihadistához, akivel együtt is élt, és ő vezette a háztartást.

Az elítélt számos blogon arról írt, hogy milyen csodálatos az élet a "kalifátusban", azzal a céllal, hogy minél több embert csábítson kiutazásra, hogy csatlakozzanak a terrorszervezethez. A nő férje később a harcokban életét vesztette.