Rengetegen megsérültek egy iráni földrengésben

2019.07.08. 20:26

Irán délnyugati részét 5,7-es erősségű földrengés rázta meg hétfőn, a földmozgások következtében legkevesebb 64 ember megsérült - jelentették iráni állami hírforrások hétfőn.

Az amerikai földtani intézet (USGS) adatai szerint a rengés központja a délnyugat-iráni Huzisztán tartományban, Maszdzsed-Szoleimán városától 28 kilométerre, tíz kilométeres mélységben volt. Legalább öt utórengést mértek, a rengések még Kuvaitban is érezhetőek voltak.Az ILNA félhivatalos iráni hírügynökség értesülései szerint a sérültek száma viszont jóval magasabb.  

A földrengés epicentruma Teherántól 450 km-re voltForrás: Twitter

Az ILNA arról számolt be, hogy a rengések következtében 112 ember sérült meg, akik közül heten szorultak kórházi kezelésre,

egy ember pedig a rengések idején szívrohamot kapott, és meghalt.

A földmozgás következtében számos épület megrongálódott vagy összedőlt, a rengések által érintett területet mentőcsapatok fésülik át. A rengés epicentrumának közelében lévő 15 faluban mintegy hatezer ember él.Irán a nagyobb törésvonalak mentén fekszik, és az elmúlt években számos pusztító földmozgás sújtotta.

2003-ban egy 6,6-os erősségű földrengés porig rombolta a délkeleti-iráni Bám történelmi városát, mintegy 26 ezer ember halálát okozva.