Pamplonában a bikafuttatásairól híres San Fermín-ünnep pénteken kezdődött meg. Rögtön egy súlyos sérüléssel, ugyanis egy San Franciscó-i férfit súlyos, operációt igénylő nyaksérüléssel kellett kórházba szállítani. 

Továbbá megsérült egy másik, kentuckyi férfi, akit szintén kórházba kellett vinni, neki a combját találta el az egyik bika. Rajtuk kívül még legalább három ember sérült meg a bikafuttatáson  - számol az esetről a FoxNews. A helyiek szerint egy 40 éves spanyol férfi szintén a combján sérült meg, két spanyol fiatal pedig fejsérülést szenvedett. 

A bikafuttatás nagyjából egymillió nézőt vonz minden évben.  A kilencnapos fieszta alkalmával minden reggel hat bikát futtatnak a város szűk utcáin, majd a délutáni bikaviadalok alkalmával végeznek velük. 

A futam 2 perc 41 másodpercig tartott  a pénteki hivatalos megnyitó után, amikor egy zsúfolt téren emberek tízezrei locsolták egymást borral és pezsgővel. 

A nagyszabású rendezvényt koncertekkel, táncbemutatókkal, tradicionális sportokkal, tűzijátékokkal és végtelen bulizással tarkítják.