A jemeni húszi síita lázadók hétfőn ismét dróntámadást hajtottak végre a szaúd-arábiai abhai repülőtér, illetve a tihamai erőmű ellen; a szaúdi állami média tájékoztatása szerint a légvédelem megsemmisítette a pilóta nélküli repülőszerkezetet.

Az SPA szaúdi hírügynökség a Rijád vezette katonai koalíció szóvivőjére hivatkozva közölte, hogy a jemeni lázadók által szaúdi civil létesítmények ellen indított drónt megsemmisítették, mielőtt az elérhette volna célját.

A szaúdi tulajdonú al-Arabíja hírtelevízió szerint a dróntámadás miatt szünetelő légiforgalom az abhai repülőtéren időközben helyreállt.

A jemeni felkelőhöz köthető al-Maszíra televízió viszont arról számolt be, hogy dróncsapásokat hajtottak végre Szaúd-Arábia déli részén.

Célpontá vált a repülőtér

Az elmúlt hetekben az abhai és a dzsizáni reptér többször vált húszik célpontjává. Az abhai repülőtér elleni június 12-i támadáskor

egy rakéta a váróteremben csapódott be, és kioltotta 26 ember életét.

Jemenben 2014 augusztusa óta dúl polgárháború az Irán támogatását élvező húszik, valamint a Szaúd-Arábia és egyéb arab országok által 2015 óta támogatott jemeni elnökhöz - a Rijádban tartózkodó Abed Rabbó Manszúr Hádihoz - hű erők között.