Szijjártó Péter: Véget kell vetni a beavatkozások és a kioktatás politikájának

SZIJJÁRTÓ Péter
Csorbató, 2019. július 9. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Beibut Atamkulov kazah külügyminiszter az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) külügyminiszteri találkozóján a Magas-Tátrában fekvő Csorbatón 2019. július 9-én. MTI/KKM/Mitko Sztojcsev
Vágólapra másolva!
Tisztelni kell egymás belpolitikai döntéseit, és véget kell vetni a beavatkozások és a kioktatás politikájának - jelentette ki Szijjártó Péter az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) nem hivatalos külügyminiszteri értekezletén a felvidéki Csorbatón.
Vágólapra másolva!

A magyar diplomácia vezetője a Kelet és a Nyugat közötti párbeszéd szükségességéről beszélt, kiemelte, hogy az EBESZ olyan szervezet, amely lehetőséget ad az ilyen párbeszédek lefolytatására.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Beibut Atamkulov kazah külügyminiszter az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) külügyminiszteri találkozóján a Magas-Tátrában fekvő Csorbatón 2019. július 9-én Forrás: MTI/KKM/Kkm/Mitko Sztojcsev

Szijjártó Péter hangsúlyozta:

"A nemzetközi politikában a kioktatás helyett a partnerségnek van itt az ideje" - szögezte le a külgazdasági és külügyminiszter, rámutatva:

ha a világpolitika egyes nagy szereplői továbbra is a kioktatásra akarják alapozni a politikájukat, az semmi jóra nem fog vezetni.