Tízezreknek kell elhagyniuk otthonukat az eső okozta árvizek miatt Dél-Kínában - videó

2019.07.11. 15:17

Az elmúlt napok súlyos esőzései miatt kialakult árvizek miatt mintegy 77 ezer ember kényszerült elhagyni otthonát Dél-Kínában. Ezt közölte a China Daily kínai pártlap csütörtökön a katasztrófavédelmi minisztériumra hivatkozva. A szélsőséges időjárás összesen csaknem 1,63 millió embert érint.

A központi árvízvédelmi hatóság munkacsoportokat küldött az árvíz sújtotta területekre - Hunan, Csainghszi, Kuanghszi és Kujcsou tartományokba -, hogy segítséget nyújtsanak a helyi kormányzatoknak a kárenyhítési munkálatokban.

A Hunan tartományban található, népszerű turistacélpontnak számító Narancs-szigetet le kellett zárni, miután a felduzzadt Hsziangcsiang folyó részben elárasztotta a szigetet.

Kuangszi tartományban nyolc várost sújtottak árvizek, köztük a mintegy 7 milliós lakosú tartományi székhelyet, Nanningot is.

A kínai meteorológiai hivatal előrejelzése szerint a heves esőzések a következő napokban alábbhagynak majd a Jangce vidékén, de a Tibeti Autonóm Terület délkeleti részén, valamint a vele szomszédos Szecsuan és Jünnan tartományok északnyugati részén továbbra is 50-90 milliméteres csapadékra lehet számítani.