Az afrikai szafarin készült fényképekkel pózoltak, az állásukba került

2019.07.12. 16:28

Kénytelen volt felmondani munkahelyén az a francia házaspár, amelyik egy francia kiskereskelmi üzletlánc egyik boltját vezette a Lyonhoz közeli L'Arbresle településen. Olyan, még 2015-ben készült képeket posztoltak magukról, amelyeken elejtett afrikai állatokkal - vízilóval, zebrával, alligátorrral, leopárddal -  láthatóak. Nagy botrányt okozott, amikor kiderült, hogy ők vannak a képen. 

A Super U bolthálózat először nem akart különösebben foglalkozni az üggyel, hiszen magánjellegű tevékenységről van szó, másnap azonban már jelezte, hogy a házaspár már nem vezeti a boltot.

Azt mondták, hogy ezek a felvételek szembemennek a vállalat értékeivel és elkötelezettségével és határozottan elítéli azokat, annak ellenére, hogy magánjellegű tevékenységhez kapcsolódnak.

 A pár azzal magyarázta lemondását, hogy cselekedetük megbotránkozást okozott a közvéleményben.

A fotók akkor kerültek állatjogi aktivisták figyelmének középpontjába, amikor meglátták egy internetes oldalon tanzániai és dél-afrikai szafarit hirdető reklámokban, a pár így bukott le.

A fotókat ezek után megosztották a közösségi médiában, arra buzdítva a kritikusokat, hogy támogassák a Super U bojkottját - olvasható Fox News oldalán.