Ismeretlen elkövetők törtek be a hollandiai Maastricht városában egy helyi üzletember, valamint a zsidó közösség egyik vezetőjének otthonába. A 73 éves férfit megverték, kikötözték, illetve addig kínozták, amíg meg nem mondta a házban található széf kódját. A hatóságok nem zárják ki annak lehetőségét, hogy a támadás antiszemita motivációjú volt – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A 73 éves Benoit Wesly a hollandi Limburg régió zsidó közösségének a vezetője, valamint Izrael tiszteletbeli konzuljaként szolgál. Vallomása szerint négy maszkos támadó hatolt be a lakásába múlt vasárnap a reggeli órákban.

A támadók megverték, lelökték a lépcsőn, megkéselték, ezt követően pedig kikötözték egy székhez és megkínozták. A maszkosok egy szövetdarabot tömtek a szájába és orrába, majd vizet öntöttek az arcára. Addig kínozták, amíg el nem árulta a házban található széf kódját.

A maszkos rablók megkínozták a 73 éves férfit – IllusztrációForrás: Shutterstock

A támadók elmenekültek a helyszínről. Wesly saját magát szabadította ki, és autóval ment el Maastricht egyik rendőrkapitányságára feljelentést tenni. Bár brutálisan megkínozták, sérülései nem életveszélyesek.

A hatóságok megkezdték a nyomozást az ügyben, és nem zárják ki azt sem, hogy antiszemita támadás történhetett.