A Soros-féle Sea-Watch hajó kapitányai kitüntetést kapnak Párizs baloldali főpolgármesterétől

migránshajó kiköt olaszországban
Európába igyekvő illegális bevándorlók rendőri őrizet mellett partra szállnak Lampedusán 2019. június 29-én, miután az őket szállító Sea Watch 3, a Sea-Watch nevű német nem kormányzati szerv holland bejegyzésű hajója kikötési engedély nélkül, erőszakkal behajtott a kikötőbe.
Vágólapra másolva!
A spanyol származású, szocialista Anne Hidalgo főpolgármester vezette párizsi városháza a francia főváros legrangosabb kitüntetését, az úgynevezett Grand Vermeilt adományozza Carola Rackete-nek és Pia Klempnek, a Sea-Watch 3 nevű Soros-hajó kapitányainak. Ez ellen határozottan tiltakozik Matteo Salvini olasz belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes, aki képmutatásnak nevezi a már letartóztatott Rackete és társa kitüntetését.
Vágólapra másolva!

A Le Figaro vezető konzervatív francia napilap idézi a nemzetközi ügyekért felelős párizsi főpolgármester-helyettes, a szintén szocialista Patrick Klugman sajtóközleményét is, amely szerint

a kitüntetést azért adományozzák a két kapitánynak, mert az „olyan szervezetek, mint az SOS Méditerranée vagy a Sea-Watch tiszteletet érdemelnek, és tiszteletre köteleznek bennünket a (segítségnyújtás elől) elzárkózó európai kormányokkal szemben”.

„A két német állampolgár, Carola Rackete és Pia Klemp ennek a harcnak az emblematikus figurái, azon európai értékek hordozói, amelyekhez hűségesnek kell lennünk, és amelyekre a párizsi városháza ismételten fel akarja hívni kontinensünk figyelmét” – tette hozzá közleményében Patrick Klugman.

Az Origo, a Sea-Watch 3 Soros-hajó illegális tevékenységével kapcsolatban írta meg, hogy

A nemzetközi baloldal valóságos hőssé és médiacelebbé avatta Carola Rackete-et, miközben a kapitányt az olasz hatóságok illegális kikötés vádjával letartóztatták, mivel a hajóján tartózkodó 40 illegális migránst partra juttatta.

Carola Rackete-nek július 18-án kell bíróság elé állnia a szicíliai Agrigentóban,

és Pia Klempnek, a hajó másik kapitányának is az olasz igazságszolgáltatással kell szembe néznie hamarosan.

Európába igyekvő illegális bevándorlók rendőri őrizet mellett partra szállnak Lampedusán 2019. június 29-én, miután az őket szállító Sea-Watch 3, a Sea-Watch nevű német álcivil szervezet holland bejegyzésű hajója kikötési engedély nélkül, erőszakkal behajtott a kikötőbe Forrás: MTI/EPA/ANSA/Elio Desiderio

A kitüntetés mellett, amely átadásának időpontja még bizonytalan,

a szocialista vezetésű párizsi városháza 100 ezer eurós gyorssegélyt is folyósít a Soros-féle SOS Méditerranée szervezetnek, hogy az újabb migránsokat tudjon úgymond „kimenteni” (valójában csempészni) a Földközi-tengeren.

Twitter-üzenetében Matteo Salvini keményen kritizálta a franciák magatartását, „a francia képmutatás: kitüntetni Carola Rackete-et, mint valami hőst, miközben Párizs nem is válaszolt a segítségkérésükre” – hangsúlyozta álláspontját az olasz belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes.