A terrormerényletek miatt hozzá kell szokni a biztonsági intézkedésekhez

Nizzai tömeges gázolás
a franciaországi Nizzában történt terrorcselekmény helyszínén, ahol egy 31 éves tunéziai származású nizzai férfi teherautóval belehajtott a nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijáték idején a tömegbe 2016. július 14. este.
Nizza, 2016. július 15. Sebesültet visznek kórházba a franciaországi Nizzában történt terrorcselekmény helyszínén, ahol egy teherautó belehajtott a nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijáték idején a tömegbe 2016. július 14-én este. Több mint 70 ember életét vesztette, sokan megsebesültek a gázolásban és az azt követő lövöldözésben. Az embertömegbe gázoló teherautó sofőrjét lelőtték. (MTI/EPA/Olivier Anrigo)
Vágólapra másolva!
Meg lehet, és meg is fogják szokni a biztonsági intézkedéseket a franciák – mondta Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő az M1 műsorában, a francia nemzeti ünnepen három éve történt – egy tunéziai migráns által elkövetett – nizzai terrortámadással kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

A szakértő felidézte: az elmúlt 25 év tapasztalatai azt mutatják, hogy

Sebesültet visznek kórházba a franciaországi Nizzában történt terrorcselekmény helyszínén, ahol egy teherautó belehajtott a nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijáték idején a tömegbe 2016. július 14-én este Forrás: MTI/EPA/Olivier Anrigo

Példaként említette, hogy az 1990-es évek közepén pokolgépes merényletek történtek Párizsban, utcai kukákba rejtett bombák robbantak, ezután lecserélték a szemeteseket.

Akkor kerültek az esztétikai szempontból csúnya, de átlátszó zacskók az utcákra, ami ma már megszokott látvány, hozzátartozik a városhoz - mondta.

Hozzátette:

napjainkban nagyon sok rendezvényen a belépésnél meg kell mutatni például a táskákat.

Az ilyen típusú óvatossághoz is hozzá fognak szokni az emberek, mert tudják, hogy az érdekükben történik.

Soós Eszter Petronella a nizzai terrortámadás óta bevezetett szigorító intézkedések között említette, hogy

Miután pedig lejár a büntetésük, sokkal szorosabban figyelik majd őket titkosszolgálati módszerekkel – fűzte hozzá.

A 87 halálos áldozattal, és 307 sebesülttel járó nizzai terrormerényletet az Iszlám Állam egyik tunéziai migráns hátterű katonája, Mohamed Lahouaiej Bouhlel követte el.