A legfrissebb hírek szerint be volt drogozva az a 35 éves horvát sofőr, aki belerohant egy magyar család autójába Horvátországban. A rendőrök a baleset után elfogták, majd később elengedték a férfit, hogy aztán még egyszer letartóztassák. Eddig a vér- és vizeletminták eredményeire vártak, hogy kiderüljön, a férfi ivott vagy drogozott-e, mielőtt autóba szállt. Egy horvát napilap szerint a férfit két nappal a baleset előtt engedték ki az elvonóról. Vasárnap estére az is kiderült a Jutarni Vijesti cikkéből, hogy a férfi többféle tudatmódosító szert is bevett. A család mindhárom tagja, akiknek az autóját az ámokfutó letarolta az autópálya fizetőkapuja előtt, túl van az életveszélyen, állapotuk stabil. Cikkünket este 22 órakor frissítettük.

A Jutarnji List című horvát napilap azt írta a délelőtt folyamán, hogy a horvát férfi ellen büntetőeljárás indult. Az alkoholteszt már korábban kimutatta, hogy a férfi nem ivott, de több laborvizsgálat eredményére még vártak.

Emellett a telefonszolgáltató jelentése is úton volt, hogy kiderüljön, a sofőr használta-e telefonját a baleset előtt. A férfi ellen súlyos testi sértés bűntette miatt emelhetnek vádat.

Ekkor az újság azt is tudni vélte, hogy az őrizetbe vett horvát férfinak drogproblémái voltak, és mindössze két nappal a baleset előtt tért haza egy elvonókúráról, ahol függőség miatt kezelték.

Frissítés! Estére kiderült, hogy a férfi bedrogozva vezetett.

A napilapnak a balesetet szenvedett család barátja korábban elmondta, hogy mindhárom sérült túl van az életveszélyen. A hétéves kisfiút többször is meg kellett műteni, de már nincs az intenzív osztályon. Az anyukának, bár súlyosak a sérülései, stabil az állapota. Az édesapát fejsérülés miatt több napig mesterséges komában tartották, de már ő is jobban van.

Forrás: Nezavisni cestarski sindikat/Facebook

Mint kiderült, a magyar rendszámú autóval balesetet szenvedett család Ausztráliában él. Az édesapa magyar származású, ismert teniszedző és Újvidéken született. Az édesanya horvát származású, Ausztráliában ismerkedtek össze. Az édesapának és a kisfiúnak volt magyar állampolgársága. A család rokonokhoz érkezett Budapestre, ahol néhány napot töltöttek, majd a horvát tengerpartra akartak utazni, ahol a nő rokonai élnek.

A szörnyű baleset csütörtökön délután történt. A család autójával a fizetőkapuhoz érve lassított, amikor – a közzétett felvételek szerint –fékezés nélkül, teljes sebességgel hátulról beléjük rohant egy BMW, amelyet a 35 éves horvát állampolgár vezetett. Az óriási ütéstől a magyar autó először nekicsapódott a beton úttorlasznak, majd a fizetőkapu bódéjának, ezután megpördült a tengelye körül, és egy másik bódénak, illetve az ott várakozó magyar rendszámú autónak is nekicsapódott.

Háromnegyedórát vett igénybe, míg a tűzoltók kiszabadították a roncsból a családot, és válságos állapotban szállították őket kórházba.