Többen súlyosan megsérültek Azerbajdzsában, amikor vasárnap dél körül a Seki palotában leszakadt egy nagyjából 500 éves platánfa félméter vastag ága.

Az azerbajdzsáni egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a balesetben 19-en sérültek meg, többségüket a helyszínen látták el, négy embert viszont súlyos állapotban vittek kórházba. A sérültek között hét külföldi - öt szíriai és két orosz - állampolgár van.

A baleset vasárnap dél körül történt a Kán palotájának udvarán, ahol egy 1530-ban ültetett keleti platán ága szakadt le a szombat éjszakai vihar miatt.

A Kaukázus lábánál lévő történelmi város, Seki központját, benne a Kán palotájával épp egy héttel ezelőtt, az UNESCO világörökségi bizottságának bakui ülésén vették fel a kulturális világörökség listájára. Az óvárost a 18. században építették újjá egy természeti katasztrófa után.

Az óváros északkeleti részén áll a Kán palotája, valamint számos egykori kereskedőház. Seki 18-19. századi virágzását a selyemkészítésnek és a kereskedelemnek köszönhette.