A tetőre menekült a kisfiú a körülmetélés elől Indonéziában

Vágólapra másolva!
Felmenekült egy indonéziai klinika tetejére egy ötéves kisfiú, hogy elkerülje a körülmetélést. A gyereket két óra után sikerült rábeszélni, hogy jöjjön le, és végül magától besétált a klinikára, ahol elvégezték rajta a beavatkozást.
Vágólapra másolva!

Felmászott egy klinika tetejére, és két órán keresztül ott maradt egy ötéves kisfiú Indonéziában, így akarta elkerülni a körülmetélést – írja a Metro.co.uk. A történetet a Jáva-szigetén található serangi klinika egyik orvosa osztotta meg a Facebookon, és azt írta, hogy

eddigi praxisa során még nem találkozott ilyen esettel.

A kisfiút a szülei vitték el a klinikára, hogy elvégezzék rajta a beavatkozást. A fiú azonban felmenekült a tetőre, és nem volt hajlandó lejönni. A szülők nem akartak utána mászni, mert attól tartottak, hogy a gyerek tovább menekül és leesik a tetőről.

A szülők végül úgy döntöttek, hogy felhívják a fiú egyik tanárát,

akivel nagyon jó kapcsolatot ápol. Így sikerült a gyereket meggyőzni, hogy másszon le a tetőről. Sőt, végül magától sétált be a klinikára és vette alá magát a beavatkozásnak.

– három órával később az eredetileg tervezett időpontnál – mondta Dr. Anik Sutari, a klinika orvosa.

Indonéziában a fiúk többsége ötéves kora körül esik át ezen a beavatkozáson, ami nagyon elterjedt az ország többségét képező muzulmánok körében.