Bilincsben, rendőri kísérettel, láthatóan zavarodott állapotban vitték ma a bíróságra azt a 35 éves horvát BMW-st, aki múlt csütörtökön 150 km/h-s sebességgel hátulról belehajtott egy magyar család autójába a horvát autópálya fizetőkapujánál. Horvát lapok szerint az ámokfutó akár nyolc év börtönt is kaphat, mivel bedrogozva okozott súlyos balesetet.

A horvát Jutarnji.hr és a 24sata is azt írja, hogy négy nappal a súlyos baleset után bilincsben kísérték a a bíróságra a bedrogozva balesetet okozó horvát sofőrt. A két hírportál képeket is közölt a zavarodott férfiról, aki lehorgasztott fejjel, rendőri kíséretben jött ki az épületből.

Mint azt ma az Origo is megírta, a férfinak súlyos drogproblémái voltak, a nyomozás már azt is kiderítette, hogy  többféle gyógyszert is beszedett, mielőtt a tragikus napon volán mögé ült. Többek között ezért rohant bele nagy sebességgel egy, az autópálya fizetőkapujánál várakozó magyar család autójába. Azt egyelőre vizsgálják, hogy a balesetben az is közrejátszott-e, hogy a férfi esetleg telefonált vezetés közben. 

Horvát lapok úgy tudják, a férfi akár nyolc évre is börtönbe kerülhet.

Korábbi cikkünkben több videót is mutatunk a baleset előtti és utáni pillanatokról. Ezeket a felvételeket csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk!

A család már jobban van

Mindhárom sérült túl van az életveszélyen. A hétéves kisfiút többször is meg kellett műteni, de már nincs az intenzív osztályon. Az anyukának, bár súlyosak a sérülései, stabil az állapota. Az édesapát fejsérülés miatt több napig mesterséges komában tartották, de már ő is jobban van.