Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) felszámolta az Iszlám Állam egyik terrorsejtjét - közölte hétfőn az Interfax orosz hírügynökség az FSZB-re hivatkozva.

A dél-oroszországi Rosztov-na-Donu városának közelében végrehajtott akció során a belföldi hírszerzés emberei végeztek a háromfős csoport vezetőjével és elfogták annak két másik tagját is.

Az FSZB beszámolója szerint a fő gyanúsított tüzet nyitott a rendőrökre, amikor azok megpróbálták megállítani kocsiját. A lövöldözés során működésbe lépett a járműben lévő robbanószerkezet. A férfi a helyszínen életét vesztette a robbanásban.

Két társát Rosztov-na-Donu mellett fogták el, náluk robbanószerkezeteket, detonátorokat és harceszközöket találtak.

Délen és a Kaukázus északi részén tevékenyek

Az FSZB szerint a mostani csoport nyomára a tavaly áprilisban felszámolt rosztovi terrorsejt kapcsolatainak elemzésével sikerült rábukkanni.

Az orosz állampolgárságú férfiakról kevés információt hoztak nyilvánosságra. Annyit lehet tudni, hogy a térségben több merénylet elkövetését is tervezték civil, illetve rendőrségi célpontok ellen.Oroszország a bűnszervezetek és az iszlamisták különösen délen és a Kaukázus északi részén tevékenyek. Az Iszlám Állam az ország főként muszlimok által lakott régióiból toborozza helyi tagjait.