Három részre szaggatta egy újrahasznosító gép egy férfi kézfejét

2019.07.16. 17:01

Borzalmas sérülést szenvedett egy thaiföldi férfi még három évvel ezelőtt, amikor egy présgépbe került a keze, mely gyakorlatilag szétszaggatta a kézfejét. Az eset Thaiföldön tötént, Bangkoktól délre kb. 20 mérföldre. Az orvosok a csodával határos módon összevarrták a csonkokat, az egyik ujjának hegye kivételével sikerült megmenteni az egész kezét. 

Bár a horrorisztikus módon megsérült férfinek sikerült összerakni a kezét, ő először fel volt dúlva, amiért nem kapta vissza az egészet, majd amikor meglátta, hogy miként nézett ki a keze közvetlenül a baleset után, már hálás volt az őt műtő orvosoknak. 

A hüvelykujját, a kisujját, a mutatóujja hegyét és a tenyerének egy nagy részét vágta le a gép, elvágva idegeket és szalagokat is.

A férfit Bangkokban műtötték, és egy 13 órás műtét után sikerült összerakniuk a sérült kézfejet, a csodával határos módon. 

A három évvel ezelőtti műtétet végző Dr. Wichit Siritattamrong csak most július 11-én árult el részleteket erről az esetről, amikor karrierjének legfontosabb eseményeiről beszélt. 

Elmondta, hogy férfi azóta is képes használni a kezét, a baleset óta visszatért dolgozni, és nem volt komplikáció sem. 

Az orvos elmondta, hogy a 13 órás műtét folyamán összekapcsolta a csontokat, a szalagokat, az ereket és az idegeket is, a mutatóujj hegyét azonban embólia miatt nem tudta megmenteni, sőt, ha meghagyja, akkor az egész művelet veszélybe került volna. 

A munkaadója megértette, hogy egy új pozícióba kellett helyezni a súlyosan megsérült férfit, hiszen teljes mértékben nem tudja már használni a sérült kezét. 

Leginkább annak örlük, hogy a páciens boldog és újra jó életet él - mondta Dr. Siritattamrong.

A Daily Mail oldalán további képeket tekinthetnek meg.