Pontosan 28 éve vetettek véget a milwaukeei rendőrök az egyik legvérszomjasabb sorozatgyilkos ámokfutásának. Jeffrey L. Dahmer nemcsak megölte, de meg is erőszakolta áldozatait, feldarabolta a testüket, megette a belső szerveiket, csontjaikból pedig oltárt készített magának. Volt olyan férfi, akinek savat fecskendezett az agyába, hogy egy élőhalott szexrabszolgát csináljon belőle. 17 gyilkosság után fogták el és ítélték 957 évnyi börtönbüntetésre. 1994. november 28-án egyik rabtársa egy vasrúddal agyonverte.

A felboncolt állatoktól a 19 éves fiúig

Jeffrey Lionel Dahmer 1960-ban született az egyesült államokbeli Wisconsinban. 

A szülők sokat veszekedtek egymással, az iskolában Dahmer csendes, félénk fiú volt, akinek nem voltak barátai. Az egyik tanítója szerint látszott rajta, hogy nem sokat foglalkoznak vele otthon. Amikor a fiú első osztályos lett, az anyja annyira legyengült, hogy egyre több időt töltött az ágyban. Ezalatt az apa még egyetemre járt, amikor pedig otthon volt, a feleségét kellett gondoznia.  

Később a fiú erősen érdeklődni kezdett a csontok fehérítése iránt, ezért kémikus apját arra kérte, hogy mutassa be azt csirkecsontokon. 

Aztán a többi állati csonton kamatoztatta ezt a tudását. Két évvel később már elpusztult állatokat vitt magával haza. A tetemeket otthonukban, a ház mögött, vagy az erdőben felboncolta. A testrészeket, szerveket pedig elrakta. Volt olyan is, hogy lefejezett egy kutyát, majd felakasztotta egy fára. Később az erdőben karóba húzta ennek a kutyának a koponyáját egy fából készült kereszt mellett a házuk mögött. 

Már gyerekkorában rendszeresen ivott, és furcsa szokásai is voltak, mint például képzelt holttesteket rajzolt krétával körbe, és azt mondta, hogy gyilkosság történt.

Forrás: Wikipédia, AFP

A középiskolában is sokat ivott, de udvarias és nagyon intelligens diákként tartották számon.  Kamaszévei alatt jött rá, hogy meleg, de szüleinek sosem beszélt erről. Később már szélsőséges, domináns szexfantáziái voltak. Ezek a fantáziák szép lassan összekapcsolódtak az állatok boncolásával. Elképzelte, hogy elrejtőzik az út mellett, majd egy arra kocogó férfit leüt egy baseballütővel. Aztán az eszméletlen és kiszolgáltatott férfin kiéli a szexuális fantáziáit.  Ez csak azért nem történt meg, mert aznap éppen nem találkozott egy futóval sem.

Dahmer az iskola bohóca volt, rendszeresen produkálta magát. Sokszor beteg anyját kigúnyolva eljátszotta, hogy epilepsziás rohama van.

Amikor az iskolatársai már nem találták viccesnek, és kezdtek elfordulni tőle, Dahmer végképp elmagányosodott. Közben az apja elhagyta őket, anyja testvérével együtt szintén elköltözött a családi házból. Dahmer az érettségi után három évvel gyilkolt először. 

Első áldozata a 19 éves Stephen Hicks volt, akit 1978-ban ölt meg. A fiatal férfit akkor látták utoljára élve, amikor egy rockkoncertről hazafele tartva stoppolt. Dahmer arra járt, és meglátta a félemeztelen férfit.

Elhívta a házukhoz, ahol a két fiatal együtt ivott és zenét hallgatott. Hicks azonban néhány óra múlva el akart menni, mire Dahmer egy 10 kilós súlyzóval hátulról fejbe verte. Aztán agyonütötte az eszméletlen férfit, levetkőztette a holttestet, és fölötte állva maszturbált. Másnap feldarabolta a testet, és szétszórta az alagsorban.  Néhány héttel később a halott férfi húsát és a szerveit feloldotta savban, majd lehúzta a WC-n, a csontokat eltemette az erdőben.

Jeffrey L. DahmerForrás: AFP/Eugene Garcia

Dahmer egyetemre is járt, de az alkoholizmusa miatt nem tudott lediplomázni. Ezután jelentkezett a seregbe, de onnan is elküldték. Később két volt katonatársa is állította, hogy megerőszakolta őket.