Soros György burkinis aktivistákat finanszíroz Franciaországban

Soros György
George Soros, Founder and Chairman of the Open Society Foundations arrives for a meeting in Brussels, on April 27, 2017. - Meeting will mainly focus on situation in Hungary, including legislative measures that could force the closure of the Central European University in Budapest. (Photo by OLIVIER HOSLET / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Alliance Citoyenne nevű, Franciaországban élő, iszlám vallású migránsokat tömörítő álcivil szervezet a burkini szabad viselésért küzd. Bár országos szinten nem tilos a teljes testet eltakaró muszlim fürdőruha viselete (csak a burka és a nikáb hordása tilos nyilvános helyeken), ennek ellenére egyre több önkormányzat tiltja be a burkinit, tekintettel az elmúlt évek iszlamista terrortámadásainak az áldozataira, és a francia kulturális hagyományokra. Most kiderült, hogy az Alliance Citoyenne-t Soros finanszírozza.
Vágólapra másolva!

A Valeurs Actuelles című konzervatív értékrendű, vezető francia hetilap arról ír a franciaországi burkinivita legújabb fejleményei kapcsán, hogy az Alliance Citoyenne támogatást kapott Soros Györgytől – közölte sajtószemléjében a Tűzfalcsoport.

Soros György Forrás: AFP/Olivier Hoslet

Az egyesület 2016-ban 80 ezer dollárt kapott az amerikai milliárdos alapítványaitól

– hívta fel rá a figyelmet tényfeltáró riportjában a Russia Today francia adása, amire a Valeurs Actuelles is hivatkozott.

Miután a muszlim burkini körüli vita nemrég ismét felszínre került – egy, a vitatott fürdőruhába öltözött migráns nőcsoport tagjai Grenoble-ban nyilvánosan fürdésbe kezdtek.

Burkinit viselő nő Franciaországban. A kép illusztráció Forrás: AFP

Ahogy az Origo arról már beszámolt, Grenoble-ban a betelepülő muszlim migránsok miatt egyre elviselhetetlenebbé vált az ott lakók élete az elmúlt időszakban.

A francia Alpok lábánál elterülő, újabban a tudományos kutatóközpontok egyik fellegváraként is emlegetett történelmi város minden észszerűség szerint kedvező bázisa lehetne minden innovatív és fejlődéspárti polgárnak.

A migránsok miatt ez azonban meghiúsulni látszik.

Legutóbb márciusban, a feldühödött illegális bevándorlók megrohamozták a helyi rendőrkapitányságot, valamint autókat gyújtottak fel a környéken,

hogy így bosszulják meg egy társuk halálát.

Grenoble városa ráadásul korábban azzal került a hírekbe, hogy

a városból a rengeteg muszlim migráns miatt gyakorlatilag menekülnek a zsidó emberek.

Az utóbbi években ugyanis a zsidó közösség fele elhagyta a várost.

„Minden egyes antiszemita graffiti újra meg újra ráébreszt bennünket a veszélyre. Féltjük gyermekeinket az utcán, az iskolákban. Felelősségteljes szülőkként kénytelenek vagyunk megfelelő lépéseket foganatosítani” – fogalmazott Nissim Sultan rabbi, aki a France Bleu Isère rádiónak arról beszélt, hogy gyülekezetének fele az elmúlt években új hazát választott magának azzal, hogy vagy

Az ország keleti részén, Lyon közelében található, 160 ezer lakosú Grenoble-ban ma pár száz zsidó polgár maradt.