Nagy erejű robbanás történt egy gázüzemben Közép-Kínában

2019.07.19. 14:34

Nagy erejű robbanás történt a Kína középső részén fekvő Honan tartomány egyik gázüzemében pénteken, többen megsérültek - jelentette a Beijing News hírportál a helyi kormányzat tájékoztatására hivatkozva.

A Honan tartományban található Jima város gázüzemének a kazánja robbant fel helyi idő szerint késő délután, és a robbanás következtében az üzem más részei is lángra lobbantak - írta a Beijing News a helyi tűzoltóság közléseit idézve.

A közeli kórházba több ember szállítottak külső sérülésekkel, a sérültek pontos száma azonban egyelőre nem ismert. 

A legfrissebb információk szerint két ember meghalt, tizennyolc megsérült, és még tizenkét embert keresnek a helyszínen - írja a China Plus lap.

A katasztrófaelhárítási és mentési munkálatok jelenleg is folynak, a gyár környékét lezárták, az ott élőket pedig felszólították, hogy hagyják el lakhelyüket.

A szemtanúk arról számoltak be, hogy az ablakok és az ajtók a robbanástól három kilométerre is megrepedtek - írja a Mirror.

Márciusban egy vegyi üzem robbant fel a kelet-kínai Csiangszu tartományban, aminek következtében több ember meghalt. A kínai kormányzat ezek után az üzemek biztonságának szigorított ellenőrzését rendelte el.